Ievads vispārējā bioloģijā - Sedžviks, Viljams T.; Vilsons, Edmunds B. (Valters un Rapa, 1926)
I. Nodaļa. Ievadam II. Nodaļa. Dzīvu būtņu uzbūve III. Nodaļa. Protoplasma un šūniņa IV. Nodaļa. Dzīvnieka bioloģija. Slieka V. Nodaļa (Turpinājums) VI. Nodaļa (Turpinājums) VII. Nodaļa (Turpinājums) VIII. Nodaļa. Auga bioloģija. Paparde IX. Nodaļa (Turpinājums) X. Nodaļa (Turpinājums) XI. Nodaļa. Vienšūniņu organismi XII. Nodaļa. Vienšūniņu dzīvnieki XII. Nodaļa. Vienšūniņu dzīvnieki A. Amēba XIII. Nodaļa. Vienšūniņu dzīvnieki B. Infusorijas XIV. Nodaļa. Vienšūniņu augi A. Protococcus XV. Nodaļa. Vienšūniņu augi B. Raugs XVI. Nodaļa. Vienšūniņu augi C. Baktērijas XVII. Nodaļa. Siena aplējums Pielikums. Aizrādījumi darbiem laboratorijā un demonstrācijām
No angļu valodas tulkojis Egons Dārziņš
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Biology; Bioloģija; Dzīvie organismi; Citoloģija; Šūnas; Zooloģija; Sliekas; Botānika; Papardes; Vienšūņi; Biota; Cells; Zoology; Earthworms; Lumbricus terrestris; Botany; Ferns; Polypodiophyta; Protozoa