Rezeves kopēšanas metodes noliktavas uzkrājumu pārvāldes sistēmā reālā laika režīmā - Ivanovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2006)
Šā darba izpētes priekšmets ir vairāku metožu izpēte, kas nodrošina datu rezervēšanu to pilnai atjaunošanai bojājumu gadījumā programmatūrā, aprīkojuma bojājuma, nesankcionētas datu izmaiņas gadījumos. Izskatīti trīs pamata datu rezervēšanas veidi: 1. Klasteru sistēmas organizēšana 2. Atspoguļošanas organizēšana (RAID) 3. Rezerves kopēšana. Šajā darbā katra metode ir detalizēti aprakstīta. Noteikti katras metodes pamata funkcionēšanas principi. Veikta vienkāršota salīdzinošā ekonomiskā analīze un kā datu saglabāšanas metode piedāvāta rezerves kopēšanas metode, kā ekonomiski visefektīvākā, atbilstošā tehniskajām prasībām. Par pētījuma objektu rezerves kopēšanas metodei izvēlēti noliktavas uzkrājumu pārvaldīšanas programmas STM dati, kas darbojas RDBMS Oracle vadībā Solaris operētājsistēmas vidē SIA “Ulbrokāda” 3 gadu laikā.

The subject of the research of the present work is examination of several methods providing data backup for its complete recovery in case of software or equipment breakdown and unauthorized data changes. The following three basic data backup methods were investigated: 1. Clusters system organization 2. Mirror servers (RAID) organization 3. Backup copying. The present work contains a detailed description of each method. Basic work principles of each of the methods are defined. It also contains a simplified comparative economical analysis, and offers for data recovery a backup copying method, as the most economically effective method and corresponding to technical requirements. As the object of the research for the backup copying method data of stockpiles control program STM were chosen, that is working under control of RDBMS Oracle in the operation system Solaris environment in SIA “Ulbrokada” during 3 years period.
Backup methods in warehouse stocks management system in real time mode
Keywords: Datorzinātne