Komunikācijas problēma Eiropas feministiskajā filozofijā: L. Irigaraja, H. Siksū - Andresone, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā “Komunikācijas problēma Eiropas feministiskajā filosofijā: L.Irigaraja, H.Siksū” analizēti divu nozīmīgu feministisku domātāju – L.Irigarajas un H.Siksū uzskati, tiecoties caur komunikācijas problēmas prizmu atspoguļot diferences feminisma pretenzijas uz alternatīvas simboliskās kārtības un divu dzimumu ekonomijas izveidi. Izmantojot tekstu salīdzinošo analīzi, iezīmēti diferences feminisma, fenomenoloģijas, psihoanalīzes un poststrukturālisma diskursu krustpunkti.

Master's thesis "The Problem of Communication in European Feminist Philosophy: L. Irigaray, H. Cixous " is focused on two feminist philosophers - L. Irigaray and H. Cixous views. The goal of the Master's Paper is through the prism of problem of the communication to reflect the claims of the difference-feminism to create alternative symbolic order and two gender economics. Through a comparative analysis of the text, intersection of difference-feminism, phenomenology, psychoanalysis and post-structuralism discourse is analized.
The Problem of Communication in European Feminist Philosophy: L. Irigaray, H. Cixous
Keywords: Filozofija; feminisms; diferences feminisms; Irigaraja; Siksū; komunikācija