ZS "Vainadziņi" saimnieciskās darbības analīze un pilnveides iespējas. - Āžele, Madara (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām. Darba pirmajā nodaļā tiek teorētiski apskatīta saimnieciskā darbības izvērtēšanas būtība, tās mērķi, uzdevumi un metodes, kādas tiek pielietotas saimnieciskās darbības analīzei. Darba otrajā nodaļā tiek raksturota ZS “Vainadziņi” darbība un veikta tās analīze. Autore analīzei izmanto SVID analīzi, PESTLE analīzi, Portera piecu spēku metodi, finanšu rādītāju horizontālo un vertikālo analīzi, likviditātes, rentabilitātes, uzņēmuma līdzekļu aprites rādītāju un kapitāla struktūras analīzi. Darba trešajā nodaļā tiek veikta ZS “Vainadziņi” saimnieciskās darbības salīdzināšana ar nozari, kā arī salīdzinājums ar konkurentiem, kas atklāj uzņēmuma priekšrocības pret konkurentu un veikta ekspertu aptaujas analīze. Ar iegūtajiem rādītājiem iespējams objektīvi novērtēt ZS “Vainadziņi” pozīciju nozarē, lai izstrādātu priekšlikumus uzņēmuma pilnveidei. Bakalaura darbs sastāv no 67 lappusēm, 3 nodaļām, 7 apakšnodaļām, 21 tabulas, 10 attēliem un 4 pielikumiem, izmantoti 33 literatūras avoti.

The bachelor consists of 3 chapters. The first chapter of the thesis theoretically reviews the essence of the economic activity evaluation, its aims, tasks and methods applied for the economic activity analysis. The second chapter describes the activity of the ZS "Vainadziņi" and analyses it. The author uses SWOT analysis, PESTEL analysis, Porter 5 forces method, horizontal and vertical analysis of financial ratios, liquidity, profitability, cash flow ratios and capital structure analysis. The third chapter of the thesis compares the economic activity of ZS "Vainadziņi" with the industry as well as a comparison with competitors, which reveals the company's advantages over competitors and analysis of an expert survey. The indicators obtained provide an objective assessment of the position of ZS "Vainadziņi" in the industry in order to develop proposals for the improvement of the enterprise. The bachelor thesis consists of 67 pages, 3 chapters, 7 sub-chapters, 21 tables, 10 images and 4 appendices, using 33 literature sources.
LATVIJAS UNIVERSITĀTE BIZNESA, VADĪBAS UN EKONOMIKAS FAKULTĀTE Vadībzinātnes nodaļa ZS “VAINADZIŅI” SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS ANALĪZE UN PILNVEIDES IESPĒJAS Analysis of the agricultural enterprise "Vainadziņi" and opportunities for improvement.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Uzņēmums; Finanšu koeficienti; SVID analīze; PESTEL analīze; Pilnveides iespējas