Grafiskās identitātes miega aksesuāriem ceļošanai vizuāli stilistiskie aspekti - Upmane, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis ir izstrādāt grafisko identitāti miega komplektam ceļošanai. Darba teorētiskajā daļā tika apskatīta literatūra par grafisko identitāti un logotipu izveidi, produktu iepakojumu veidiem, acs un augu motīviem, dažāda auduma apdrukas tehnikām. Darba empīriskajā daļā tika veikta salīdzinošā dizaina paraugu analīze, kur izvēlējās 30 uzņēmumu logo. Analīzei izvirzīja kritērijus, kā logotipa stilistiskai veids, burtveidola izvēle, krāsu izmantojums, simbolu pielietojums. Pēc teorētiskās un empīriskās daļas izstrādes var secināt, ka grafiskā identitāte ir grafisko elementu un simbolu kopums, kas rada priekšstatu par uzņēmumu. Organizācijas logotips raksturo tā būtību, izpaužoties ar burtveidolu, krāsu un grafiskajiem elementiem. Iepakojums ne tikai fiziski pasargā produktu, bet arī kalpo kā reklāma un grafiskās identitātes elements. Miega aksesuāru dizainā dominē ērtums. Miega aksesuāru grafiskā dizaina izvēlētiem augu un acs motīvi ir dekoratīvi elementa loma. Audumu apdruka ir izsena, mūsdienās pieejamas dažāda auduma apdrukas tehnikas kā sietspiede, pārneses druka, digitālā auduma druka

The aim of the work is to develop a graphical identity for a sleeping travel kit. The theoretical part of with literature described graphic identity and the creation of logos, product packaging types, eye and plant motifs, and various fabric printing techniques. In the empirical part of the work, a comparative analysis of design samples was performed, where the company logo was selected for 30 companies. Analyzes the criteria of the stylistic style of the logo, the choice of the typewriter, colors and symbols. After developing theoretical and empirical parts, it can be concluded that graphical identity is a set of graphic elements and symbols that give an idea of the company. The logo of the organization describes its essence by expressing its shape, color and graphic elements. The package not only protects the product physically, but also serves as an advertising and graphic identity element. Sleep accessories design is a matter of comfort. Decorative element for sleep accessories graphic design was selected plant and eye motifs. Today are available variety of fabric printing techniques such as silk screen printing, transfer printing, digital cloth printing are available.
Visual stylistic aspects of travel accessories for sleep graphic identity
Keywords: Mākslas zinātne; grafiskais dizains; spilveni; acu maskas; graphic design; pillows