SIA "Lielzeltiņi" saimnieciskās darbības analīze un novērtējums - Dinu, Juliana (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „SIA „Lielzeltiņi” saimnieciskās darbības analīze un novērtējums”. SIA „Lielzeltiņi” ir lielākais putnu gaļas ražošanas un pārstrādes uzņēmums Latvijā. Bakalaura darba tēmas izvēle ir pamatota ar tās aktualitāti – putnu gaļas pieprasījuma palielināšanos Latvijā un visā pasaulē tās veselīguma, garšas īpašību, pieejamības, plaša produkcijas sortimenta dēļ, kas attiecīgi palielina ražošanas apjomus un uzņēmuma attīstību. Ražošanas vajadzībām uzņēmums iepērk graudus no vietējiem zemniekiem, tādējādi atbalstot valsts lauksaimniecību, un popularizē zīmolu „Latvijas lauku lepnums”. Darba mērķis ir SIA „Lielzeltiņi” saimnieciskās darbības analīze un novērtējums, priekšlikumu izstrādāšana uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai.Darbs sastāv no 5 nodaļām, kuras veido vairākas apakšnodaļas. Pirmajā nodaļā raksturoti finanšu analīzes teorētiskie aspekti: mērķis, būtība, uzdevumi, lietotāji, metodes. Otrajā nodaļā aprakstīta uzņēmuma SIA „Lielzeltiņi” saimnieciskā darbība putnu gaļas pārstrādes nozarē Latvijā. Darba trešajā nodaļā analizēti aprēķinātie finanšu rādītāji, salīdzinot ar iepriekšējo periodu rādītajiem un pasaules praksē pieņemtām rādītāju robežām. Ceturtajā nodaļā autore salīdzina bakalaura darba objekta galvenos finanšu rādītājus ar konkurentiem un vidējiem rādītājiem putnu gaļas pārstrādes nozarē. Piektajā nodaļā autore sniedz vadībai iespējamos risinājumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darba nobeigumā autore formulē secinājumus un sniedz priekšlikumus uzņēmuma „Lielzeltiņi” saimnieciskās darbības uzlabošanai.Bakalaura darba apjoms ir 72 lapaspuses, tas satur 26 tabulas, 6 attēlus, 21 formulu. Darbam pievienoti 9 pielikumi. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, putnu gaļa, SIA „Lielzeltiņi”, finanšu koeficienti.

The bachelor`s paper name is „Ltd. „Lielzeltini” economics analysis and evaluation” . Ltd. „Lielzeltini” is the largest poultry production and processing company in Latvia. Bachelor thesis topic is justified by the urgency – of poultry meat demand growth in Latvia and worldwide for its health, taste, availability of a wide range of products, thereby increasing production and business development. For production company buys grain from local farmers, thus supporting the country`s agriculture and promote the brand of „Latvian rural pride”. The aim is the Ltd. „Lielzeltini” economic analysis and evaluation to improve the company`s finansial situation. The bachelor thesis consists of five chapters, which consists of several sub-divisions. The first chapter describes the theoretical aspects of financial analysis: aim, content, tasks, users, methods. The second chapter describes the company Ltd. „Lielzeltini” and poultry processing sector in Latvia. The third chapter analyzes the financial performance calculated in comparison with previous periods and in the world practice accepted performance boundaries. In the fourth chapter the author compares the object key financial indicators with competitors and the average poultry processing industry. In the fifth chapter the author gives to the management possible solutions to improve the financial situation. In the end of bachelor thesis are formulated conclusions and proposals to improve Ltd. „Lielzeltiņi” financial situation. The Bachelor`s paper is set out on 72 pages, containing 25 tables, 21 formulas and 6 images. 9 appendix is added. Key words: financial analysis, poultry meat, Ltd. „Lielzeltini”, financial ratios.
Ltd "Lielzeltini" performance analysis and appreciation
Keywords: Ekonomika