Kāju vēnu veselība internajā aprūpē strādājošām māsām - Laugale, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – „Kāju vēnu veselība internajā aprūpē strādājošām māsām”. Tēmas aktualitāti nosaka aizvien sabiedrībā pieaugošās kāju vēnu saslimšanas. Darba mērķis ir noskaidrot kāju vēnu veselību internajā aprūpē strādājošām māsām. Pētniecības uzdevumi – veikt literatūras analīzi, izveidot aptaujas anketu, veikt pētījumu X slimnīcā, apkopot un analizēt iegūtos rezultātus, kā arī izdarīt secinājumus. Pētījuma hipotēze: internajā aprūpē strādājošo māsu kāju vēnu veselība ir apmierinoša. Pētniecības metode: kvantitatīvā (anketēšana). Ir secināts, ka ikdienas slodze māsu profesijā u.c. faktori ietekmē kāju vēnu veselību. Māsas maz uzmanību velta profilaktiskajiem pasākumiem, un savu kāju vēnu veselību 10 baļļu sistēmā vidēji vērtē ar 6,9 ballēm. Izvirzītā hipotēze ir daļēji apstiprinājusies. Atslēgas vārdi: vēnas, veselība, profilakse, māsas.

Bachelor’s thesis – „The health of leg vein for nurses working in intern care”. Theme is topical due to rise in number of leg vein illnesses in the society. The purpose of the study is to research the overall health of leg veins for nurses working in intern care. The goals for the paper are: carry out an analysis of relevant literature, make a questionnaire, carry out a research in X hospital, gather and analyze the findings and make a conclusion. Hypothesis of the research: the overall health of leg vein for nurses working in intern care is satisfactory. Quantitative data (questionnaire) are used in the paper. Author makes a conclusion that there are several factors, including the amount of work, which influences the health of leg vein. Nurses are not paying much attention to preventive measures and they grade the health of their vein at 6.9 (out of 10). The author accepts the hypothesis of the paper with caution. Key words: vein, health, preventive measures, nurses.
Leg vein health for nurses working in intern care
Keywords: Medicīna