Aktīvā tūrisma attīstības iespējas atpūtas kompleksā "Riekstu kalns" - Mozerta, Līva (Latvijas Universitāte, 2010)
Līdz ar ekonomisko krīzi, cilvēku izvēles ceļojuma galamērķu izmaiņām, var prognozēt, ka palielināsies to vietējo tūristu skaits, kas aktīvi apceļo tieši savas valsts novadus vai izmanto aktīvākus un ekonomiski izdevīgākus ceļošanas veidus – dosies pārgājienos, laivu braucienos vai velobraucienos, ziemas atpūtas iespējas baudīs uz pašmāju kalniem. Līdz ar to domājams, ka pieaugs aktīvā tūrisma loma Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt praktiski pielietojamus priekšlikumus aktīvā tūrisma attīstīšanai un apmeklētāju piesaistīšanai atpūtas kompleksā „Riekstu kalns”. Darba apjoms ir 100.lpp. Darbs satur 14.attēlus, 3.tabulas. Literatūras sarakstā ir 55 avotu nosaukumi latviešu, angļu un krievu valodās, un 14 pielikumi. Atslēgvārdi: Aktīvais tūrisms, tūrisma produkts, Riekstu kalns.

Until the economic crisis, people in the choice of travel destination changes, can predict a rise in the number of local tourists who actively travels directly to their counties or used for enhanced and economically beneficial means of travel - go hiking, boating or cycling, winter recreational opportunities to enjoy home in the mountains. Consequently, it is likely that the increase in the active role of tourism in Latvian. The aim of Bachelor's is to develop practical suitability of proposals for the development of active tourism and attract visitors to recreational complex "Riekstu kalns". The Bachelor consists of 100 pages, bachelor contain 14 pictures and 3 tables. 55 sources of literature in Latvian, English and Russian are mentioned in the List of Literature, and 14 attachments. Keywords: active tourism, tourism product, Riekstu kalns.
The active development of tourism opportunities for recreation complex "Riekstu kalns"
Keywords: Vadībzinātne