Valsts un pašvaldību pabalsti ģimenēm ar bērniem - Kuzmina, Veronika (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba temats ir “Valsts un pašvaldību atbalsts ģimenēm ar bērniem”. Temats tika izvēlēts, jo finansiālais atbalsts ģimenēm ar bērniem ir ļoti nepieciešams ne tikai katrai ģimenei individuāli, bet arī visai valstij kopumā. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sniegtajiem datiem, analizēt galvenos iemeslus ģimenes pabalstu izmaksu izmaiņām, kā arī analizēt “izdevīgāko” ģimenes politiku (Latvijā vai Igaunijā) un izstrādāt priekšlikumus ģimenes pabalstu pilnveidošanai. Bakalaura darba uzdevumi ir izpētīt ģimenes pabalstu veidus, pašvaldību pabalstus, Igaunijas ģimenes pabalstus, analizēt pabalstu izdevumu izmaiņas, salīdzināt Igaunijas un Latvijas pabalstus, izstrādāt priekšlikumus pabalstu pilnveidošanai. Pētījuma gaitā tiek konstatēts, ka pabalstu izdevumu izmaiņas visvairāk ietekmēja -izmaiņas saņēmēju skaitā, izmaiņas normatīvajos aktos. Bakalaura darbs ir rakstīts latviešu valodā. Darbs sastāv no 79 lappusēm, 6 tabulām, 30 attēliem, 1 pielikuma.

The topic of the bachelor's thesis is "State and municipal benefits for families with children". The topic was chosen because financial support for families with children is necessary not only for each family, but also for the country. The aim of the bachelor's thesis is, based on the data provided by the State Social Insurance Agency, to analyze the main reasons for changes in family benefit expenditures, as well as to analyze the "most advantageous" family policy (Latvia or Estonia) and develop proposals for improving family benefits. The tasks of the bachelor's thesis are to explore the types of family benefits, municipal benefits, Estonian family benefits, to analyze changes in benefit expenditures, to compare Estonian and Latvian benefits, to develop proposals for the improvement of benefits. In the course of the research, it is established that the changes in benefit expenditures were most affected by - changes in the number of beneficiaries, changes in regulatory enactments. The bachelor's thesis is written in Latvian. The work consists of 79 pages, 6 tables, 30 pictures, 1 appendix.
State and municipal benefits for families with children
Keywords: Ekonomika; ģimenes pabalsti Latvijā; pašvaldību pabalsti; ģimenes pabalsti Igaunijā; ģimenes valsts pabalsts; bērnu pabalsts