Profesors Dr. habil. philol. Jānis Valdmanis : biobibliogrāfija - Štāle, Gunita (Latvijas Akadēmiskā bibliotēka, 2008)
Latvijas Universitātes profesora (1997) Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekļa (1997) Dr. habil. philol. (1996), Latviešu valodas institūta direktora (1992-2004), ilggadējā Valsts valodas aģentūras direktora, Atzinības krusta komandiera (2022) Jāņa Valdmaņa biobibliogrāfijā apkopoti viņa publicēto zinātnisko, populārzinātnisko, rediģēto, sastādīto un recenzēto darbu, viņa vadībā izstrādāto disertāciju, kā arī interviju bibliogrāfiskie apraksti; norādīta arī literatūra par viņa dzīvi, zinātnisko un pedagoģisko darbību. Bibliogrāfija veidota, respektējot autora izvēli gan materiāla atlasē, gan dalījumā tematiskās nodaļās, hronoloģiski aptverot laika posmu no 1971. gada līdz 2008. g. vidum.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Valdmanis Jānis; Valodnieki. Latvija; Biobibliogrāfijas