Basketbola informācijas sistēma (BIS) - Lavrinovičs, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2007)
Programmatūra „Basketbola Informācijas Sistēma” (BIS) ir paredzēta, lai nodrošinātu nelielas basketbola līgas datu glabāšanu, uzturēšanu un piedāvāšanu lietotājam. Galvenā sistēmas funkcija ir nodrošināt spēļu statistikas ievadi un apstrādi, caur internetu, tādā veidā atvieglojot lietotāju darbu, jo to varēs izdarīt no jebkura datora ar interneta pieslēgumu. Sistēmā reģistrēts protokolists varēs ievadīt visus spēles protokolus, caur internetu pieslēdzoties sistēmai un aizpildot nepieciešamos laukus. Administrators varēs veikt lietotāju administrēšanu un citus ar līgu saistītus uzdevumus. Kā arī jebkuram interneta vietnes apmeklētājam tiks dota iespēja aplūkot spēļu rezultātus, iegūt sīkāku statistiku par katru spēli vai spēlētāju.

The software product “Basketbola Informācijas Sistēma” (BIS) purpose is to store, small basketball league data, process it and offer it to the users. The main system function is to provide easy way how to record game statistics and data through internet by the web browser. The recorder who is registered in the system will be able to connect to the system and record game data by filling necessary fields. The administrator will be able to manage users and do other management connected with the league. And any people, who enters league web site will be able to see information about happened games, see more detailed information about each game or player.
Basketball information system (BIS)
Keywords: Datorzinātne