Pārmaiņu vadība Vidzemes rajona Tiesā. - Sizova, Inga (Latvijas Universitāte, 2019)
Autores kvalifikācijas darbs: “Pārmaiņu vadība Vidzemes rajona Tiesā’’. Patreiz valstī notiek aktīvas tieslietu reformas, nesot līdzi daudz neatbildētus jautājumus darbiniekos un klientos. Mērķis ir pētīt Vidzemes rajona tiesas pārmaiņu vadību un pārmaiņu vadības ietekmi uz ikdienas darbu tiesā. Autore konstatē, lai gan darbiniekus satrauc tiesu sistēmas reforma, tomēr darbinieki ir ātri pielāgojušies pārmaiņām un ir motivēti mācīties. Pārmaiņas prasa mainīt ierasto. Darba noslēgumā ir apkopoti secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi pārmaiņu vadības pilnveidošanai Vidzemes rajona tiesā. Kvalifikācijas darba apjoms ir 59 lappuses, tas satur 16 attēlus, 3 tabulas, 3 pielikumus un 35 izmantotās literatūras avotus.

Qualification work of the author: ''Change Management in Vidzeme District Court''. The country is currently undergoing active judicial reforms, bringing with it many unanswered questions for staff and clients. The aim is to investigate the change management of Vidzeme court and what is relevant to day-to-day work. The author notes that, while staff is concerned about judicial reform, staff are quick to adapt to change and motivated to learn. Change requires a changing usual. At the end of the work conclusions are summarized, as well as proposals for change management in Vidzeme District Court are elaborated. The volume of the qualification paper is 59 pages, including 16 figures, 3 tables, 3 appendices and 35 references.
Change Management in Vidzeme District Court.
Keywords: Sabiedrības vadība; pārmaiņas; vadība; motivācija; tiesa; aptauja