Saldus ievērojamākie kultūrvēsturiskie objekti - Dambe, Renāte (Latvijas Universitāte, 2019)
Pētījuma temats ir “Saldus ievērojamākie kultūrvēsturiskie objekti”. Pētījuma galvenā problēma ir apkopotas informācijas trūkums par Saldus brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību, Saldus Kalnsētas parku un Saldus Sv. Jāņa evaņģēliski luterisko baznīcu dažādās atmiņas informācijas institūcijās kā Saldus pilsētas bibliotēka, Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs un citās iestādēs. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt pētāmo objektu attīstību. Padziļinātāk izpētīt šo objektu veidošanās laiku, raksturojumu, apkārtnes raksturojumu, bijušos un tagadējos īpašniekus un svarīgākos notikumus. Pētījumā kā galvenās datu vākšanas metodes tika izmantotas dokumentu analīze un daļēji strukturēta intervija. Par teorētisko bāzi izvēlēta Sociālā kapitāla teorija. Rezultātā apkopoti pētījuma rezultāti un izdarīti secinājumi.

The topic of the research is “Saldus most significant cultural and historical objects”. The main problem of the research is the lack of information about the Saldus volunteer firefighter society, Saldus Kalnsētas park and Saldus St. Jāņa Evangelical Lutheran church, in information institutions such as Jaņa Rozentāla Saldus history and art museum, Saldus city library and other institutions. The aim of the bachelor's thesis is to study the development of the research objects and explore more about their time of origin, characteristics, characteristics of the surroundings, past and present owners and important events. Document analysis and semi-structured interview were used as the main data collection methods in the study. The theory of Social capital has been chosen as the theoretical basis. At the end of the study, information was collected, and conclusions drawn.
Saldus most significant cultural and historical objects
Keywords: Bibliotēkzinātne; novadpētniecība; Saldus pilsēta; kultūrvēsturiski objekti; district research; city of Saldus