Ienākumu nevienmērīgā sadalījuma salīdzinošā analīze - Uvarovs, Maksims (Latvijas Universitāte, 2008)
Nevienlīdzība ietekmē mūsu ikdienas dzīvi, dzīvesveidu, mūsu dzīves ilgumu. Tie ir iemesli, kāpēc nevienlīdzība ir pietiekoši aktuāla tēma. Starptautiskās organizācijas iegulda milzīgus līdzekļus nevienlīdzības mazināšanā pasaulē, taču tie izrādās vai nu nepietiekami, vai nu neefektīvi. Taču starpība starp bagātajiem un nabadzīgajiem arvien vairāk palielinās. Tāpēc savam pētījumam autors izvirzīja sekojošo mērķi: atrast jauno nevienlīdzības mērīšanas rīku un pierādīt to pielietošanas derīgumu. 1. daļā autors definē nevienlīdzību un apskata to veidošanas teorijas. 2. daļā autors apskata rīkus nevienlīdzības mērīšanai un piedāvā savu. 3. daļā autors mēģina analizēt ar jauno rīku palīdzību un izdara prognozi Pasaules stāvoklim 2012. un 2025. gadiem. Svarīgākie informācijas avoti ir Pasaules Bankas un Reģionālo statistikas biroju dati.

The inequality influences our way of life. This is the reason why the inequality is an actual theme. The international organizations put huge means to decrease inequality in the world, however it is either insufficient or inefficient and break between rich and poor all increases. Therefore for the research the author has put forward the following purpose: to find the new tool inequality measurement and to prove utility of its application. In the first part the author defines concept of an inequality. In the second part the author considers methods of inequality measurement and offers the own tool. In the third part the author tries to analyze a world inequality by his new tool and to make the forecast for a situation in the world on 2012 - 2025. The major sources of the information are data of World Bank and Regional statistical bureaus.
Comparative Analysis of Income Distribution Inequality
Keywords: Ekonomika