Uzkrājumu pēckrīzes tendences un ietekmējošie faktori - Jaunzems, Arturs (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba „Uzkrājumu pēckrīzes tendences un ietekmējošie faktori” mērķis ir izpētīt literatūrā aprakstītos Latviju ietekmējošos uzkrājumu līmeņa gan teorētiskos, gan faktiskos faktorus pirms ekonomiskās krīzes un veikt analīzi par šo faktoru ietekmi šobrīd. Darbā tiek meklēti faktori, kas ietekmējuši Latvijas uzkrājumu līmeni kopš 1995.gada līdz šodienai. Pētījuma rezultāti liecina, ka pastāv prognozes par turpmāko uzkrājumu līmeņa palielināšanos, ko pārsvarā veido tieši nefinanšu sabiedrību uzkrājumu pieaugums. Darba apjoms ir 71 lpp, iekļautas 3 tabulas, 24 attēli un viens pielikums. Atslēgas vārdi: Uzkrājumi, uzkrājumi līmenis, patēriņš, valsts uzkrājumi, uzkrājumu līmeņa ietekmējošie faktori.

The bachelor thesis „Trends of post-crisis savings and influencing factors” target is research in the literature described influencing theoretical and factual savings rate factors of Latvia before economical crisis and analysis influence of those factors in present. In diploma is being searched savings rate of Latvia influencing factors since 1995 till the present Results of research shows that there is a forecasts for increase of saving rate in the future, that mostly consists from increasing savings of non-financial corporations. The amount of diploma 71 pages, includes 3 tables, 24 images and one attachment. Keywords: Savings, savings rate, consumption, national savings and influencing factors of savings rate.
Trends of post-crisis savings and influencing factors
Keywords: Ekonomika