Inovatīvā uzņēmējdarbība, attīstības tendences Latvijā. - Ozols, Kārlis Rihards (Latvijas Universitāte, 2020)
Latvijā, pēc pēdējiem statistikas datiem, 2016.gadā, bija reģistrēti aktīvi 1384 inovatīvie uzņēmumi. Inovatīvie uzņēmumi ražošanas nozarē rada jaunas preces vai piedāvā nebijušus pakalpojumus, kas dod labumu cilvēkiem. Bakalaura darbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmajā nodaļā definēta inovatīvā uzņēmējdarbība. Otrajā nodaļā noskaidrots, kādi faktori ietekmē inovatīvo uzņēmējdarbību. Trešajā nodaļā apkopoti faktori, kas palīdz attīstīt inovatīvos uzņēmumus. Ceturtajā nodaļā izstrādāti virzieni, ko var attīstīt Latvijā. Izmantojot teorētiskos materiālus un pētot esošo situāciju, tika secināts, ka inovatīvie uzņēmumi attīstās un var attīstīties Latvijā visās tautsaimniecības nozarēs. Bakalaura darba apjoms ir 58 lapaspuses, kas sastāv no 9 attēliem, 16 tabulām un 1 pielikuma.

In Latvia, according to the latest statistics, 1384 innovative companies were registered in 2016. Innovative companies in the industry create new goods or offer unprecedented services that benefit people. The bachelor's work consists of 4 departments. The first chapter defines innovative business. The second chapter identifies the factors affecting innovative business. The third chapter summarises the factors contributing to the development of innovative companies. Chapter Four draws up directions that can be developed in Latvia. Using theoretical materials and studying the current situation, it was concluded that innovative companies are developing and can develop in Latvia in all sectors of the economy. The amount of bachelor's work is 58 pages, consisting of 9 images, 16 tables and supplement 1.
Innovation enterpreneurship development trends in Latvia.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Inovācija; Inovatīvā uzņēmējdarbība; Ietekmējošie faktori; Attīstība; Veicināšanas virzieni