Epistolārā žanra pārveide Sesilijas Ahernas romānā “Līdz varavīksnei” - Puriņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ar nosaukumu Epistolārā žanra pārveide Sesilijas Ahernas romānā ''Līdz varavīksnei'' pēta jaunāko mediju komunikācijas līdzekļu: e-pasta un tērzēšanas ziņu ietekmi uz epistulāro žanru Sesilijas Ahernas romānā. Lai prezentētu pētījumu, tas ir sadalīts četrās nodaļās. Pirmās nodaļas mērķis ir iezīmet būtiskākos noveles elementus, kā arī stāstījuma pamatpaņēmienus. Šajā nodaļā, atsevišķas apakšnodaļas ietvaros, tiek apspriestas epistulāra žanra detaļas. Nākamājā nodaļā veidots pārskats pār cilvēku komunikācijas kultūras attīstību, kas veidojusies caur mutisko, rakstisko, drukas posmu, un bija pirms mūsdienu elektroniskā posma. Trešā un ceturtā nodaļa ir veltīta Sesilijas Ahernas noveles analīzei, ņemot vēra īpatnības, kas minētas iepriekšējās nodaļās. Papildus tiek izmantoti slavenu teorētiskās kultūras kritiķu, kā arī valodnieku viedokļi, lai pasniegtu Bakalaura darbu un sasniegtu izvirzīto mērķi.

The following Bachelor Paper Reinventing Epistolarity in Cecelia Ahern’s “Love, Rosie” deals with the study of how new media of communication such as email and chat messages in Cecelia Ahern’s novel helps to reinvent epistolary genre. To present this research, the paper is divided into four main chapters. The focus of the first chapter is to illustrate essential elements of the novel as well as some basic narrative techniques. Within this chapter as separate subchapter elements of epistolarity are discussed. The next chapter deals with overview on the development of human communication culture that has gone through oral, written, print stage that preceded the present electronic stage. The third and the fourth chapter are devoted to the analysis of Cecelia Ahern’s novel according to peculiarities mentioned in the previous chapters. In addition, some theoretical literary critics as well as linguist’s opinions are used to present Bachelor Paper to reach the main goal.
Reinventing Epistolarity in Cecelia Ahern’s “Love, Rosie”
Keywords: Valodniecība; dialogs; komunikācija; tērzēsana; e-pasts; epistolārais žanrs