Nodokļu ietekme uz SIA "Meža darbs" darbību un perspektīvām. - Daukšta, Pēteris (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir “Nodokļu ietekme uz uzņēmuma SIA „Meža darbs” darbību un perspektīvām”. Bakalaura darba mērķis ir analizēt nodokļu ietekmi uz uzņēmuma SIA “Meža darbs” darbību un perspektīvām un piedāvāt iespējamos variantus problēmu risināšanai. Šī mērķa sasniegšanai tika izpētīta valsts nodokļu sistēma kopumā, analizēta nodokļu ietekme uz uzņēmumu SIA „Meža darbs”, kā arī novērtētas uzņēmuma perspektīvas. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmā nodaļa veido darba teorētisko daļu, kurā autors pētī nodokļu sistēmu valstī, apskatot nodokļu veidus, apliekamos objektus, nodokļu likmes un atvieglojumus. Otrā nodaļa ir darba praktiskā daļā, kurā autors analizē nodokļu ietekmi konkrētam uzņēmumam, kā tie tiek aprēķināti, uzskaitīti, samaksāti un kādas nodokļu likmes tiek piemērotas uzņēmumā. Tiek apskatīta arī iespējamās nodokļu stratēģijas ekonomiskās lejupslīdes apstākļos. Trešajā nodaļā autors veic nelielu ieskatu par jauno ražošanas cehu un tā ietekmi uz nodokļiem, kā arī kādi jauninājumi varētu būt ieviešami nodokļu optimizēšanai. Secinājumi un priekšlikumi izstrādāti pamatojoties uz veiktajiem pētījumiem nodokļu sistēmas jomā un uzņēmuma grāmatvedības un nodokļu analīzi. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 71 lapaspuses. Bakalaura darbs satur 22 tabulas un 2 attēlus. Izmantotās literatūras avotu skaits ir 21.

Anotation Topic of graduation work is “The impact of taxes on company’s “Meza darbs” economic activity and perspectives”. The aim of this work is to analyze the impact of taxes on company’s “Meza darbs” economic activity and perspectives and offer problem solutions. To reach the aim, author looked into national tax system in general perspective, to find out what taxes company pays and which of them most influencing company, economic activity and perspectives. This work consists of tree parts. First chapter is mostly theoretical part, in which author explored national tax system, looking into differences of tax types and taxable objects and tax rates. Second part is practical part of this work, in which author analyzes what taxes have been paid and how they were calculated by company “Meza darbs”. And also offer tax policy which could be used at financial crisis. In third part of this work author makes little investigation about new factory and what impact it will make on tax calculations, and also offer what could be added to tax policy in future. Conclusions and suggestions are based on research about national tax system, company accounting and tax influence analysis. The graduation work consists of 71 pages. The graduation work contains 22 tables, 2 pictures and 21 literature sources.
The impact of taxes on company's "Meza darbs" economic activity and perspectives.
Keywords: Vadībzinātne