Sadzīves un ģimenes drāma Janas Egles un Ingas Ābeles stāstos - Zviedre, Madara (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā “Sadzīves un ģimenes drāma Janas Egles un Ingas Ābeles stāstos” pētīti sadzīves un ģimenes jautājumi mūsdienu sociālo norišu kontekstā. Darba mērķis – atklāt un raksturot, kā J. Egle un I. Ābele savos stāstos ir atklājušas sadzīves un ģimenes drāmu, kādus mākslinieciskos paņēmienus izmantojušas. Mērķa sasniegšanai izvirzīti pieci uzdevumi – apzināt teorētisko literatūru, gūt ieskatu rakstnieču radošajās biogrāfijās, tuvlasījumā apgūt stāstus “Runaway train” un “Malda”, salīdzināt abu stāstu tēlojumu. Bakalaura darbā secināts, ka abos stāstos ir līdzīga tematika un problemātika, kas saistīta ar dažādiem vardarbības veidiem un ģimenes modeļiem, rakstnieces ir iedziļinājušās dažādos mūsdienu cilvēka psiholoģiskajos procesos.

The bachelor's thesis “Domestic and family drama in Jana Egle’s and Inga Ābele’s stories” examines domestic and family issues in the context of present social developments. The aim of the work – to reveal and describe how J. Egle and I. Ābele have revealed domestic and family drama in their stories, and what artistic techniques they have used. To achieve the goal, five tasks have been set – to identify theoretical literature, to gain insight into the creative biographies of the writers, study the stories "Runaway train" and "Malda", compare the portrayal of both stories. The bachelor's thesis concludes that both stories have similar themes and issues related to different types of violence and family models, the writers have delved into various psychological processes of modern people.
Domestic and family drama in Jana Egle`s and Inga Ābele`s stories
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; vardarbība; sadzīve; ģimene; konflikts; vēstījums