Nekustamā īpašuma terminoloģija franču un latviešu valodā: problēmas un risinājumi - Jakovļeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2007)
Kvalifikācijas darbā „Nekustama īpašuma terminoloģija franču un latviešu valodā: problēmas un risinājumi” autore apskata pēdējās nekustamā īpašuma tirgus attīstības tendences Francijā un Latvijā, nosaka nekustamā īpašuma terminoloģijas problēmjautājumu loku, aplūko atsevišķus terminus, kas latviešu publikai var sagādā grūtības tulkošanas un izpratnes ziņā, kā arī sniedz pragmatisko analīzi par tulkošanas metodēm un šis nozares tekstu tipu īpatnībām.

Dans le travail de qualification «La terminologie d’immobilier en français et en letton: problèmes et solutions» on donne un aperçu sur d’évaluation du marché immobilier en France et en Lettonie, aborde les traits particuliers à la terminologie de l’immobilier, analyse les termes particuliers, qui posent le grand public letton en difficulté au niveau de la traduction ou de compréhension, précise les procédés de traduction les plus applicables ainsi qu’examine les exigences des différentes types de textes liés au marché immobilier.
The Terminology of Real Estate in French and Latvian : Problems and Solutions
Keywords: Valodniecība