Angļu valoda globalizācijas laikmetā - Širšone, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Dotajā Bakalaura darbā tiek pētīta angļu valodas ietekme, tās attīstība un izmantošana pasaulē globalizācijas laikmetā. Petījuma mērķis ir parādīt, neskatoties uz to, ka angļu valoda ir dominējošā valoda pasaules ekonomikā un citās attīstības sfērās, globalizācija izraisa talāku angļu valodas popularizāciju un attīstību visā pasaulē. Šis pētījums apstiprina,to ka angļu valoda šodien ir visizmantotākā valoda biznesa sfērā,politikas, starptautisko attiecību,izglītības,tūrisma,mediju (internetā,reklāmā,presē) un komunikācijas sfērā. Darbā tiek aplūkotas arī angļu valodas attīstības prognozes nākotnē.

The idea of this work is to show how English speaking populations dominate in world economy and development which results in popularization and developing of English language all aver the world. This research proves that the English language is the most popular language used in politic, business leisure, tourism, media (Internet advertisement, commercial news) and day-to-day communication in the modern world. It also tells about future development of English language.
English in the Epoch of Globalisation
Keywords: Filoloģija