Privātuzņēmēju iespējas Ķīņā - Cukura, Linda (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Privātuzņēmēju iespējas Ķīnā”. Darbā ir izanalizētas Ķīnas ekonomiskās stabilitātes un izaugsmes iespējas, ārzemju komersantam uzsākot uzņēmējdarbību, un ekonomiskās tirgus īpatnības, iespējamās sadarbības perspektīvas. Pamatojoties uz veiktajiem secinājumiem, izvirzīti priekšlikumi, kā uzlabot iespējamo sadarbību šajā tirgū. Pētījuma laika periods ir no 2009. gada decembra līdz 2010. gada pavasarim. Darba apjoms ir 58 lapas, tai skaitā 2 attēli, 1 tabula un 3 pielikumi. Darbā ir izmantoti 38 informācijas avoti – statistikas dati, preses izdevumi, mācību literatūra, pētījumi un interneta publikācijas. Darba izstrādes gaitā tika izmantotas sekojošas analīzes metodes: monogrāfiskā jeb aprakstošā – Ķīnas ekonomiskās vēstures un politikas apskata veikšanai; statistikas – nepieciešamo datu apkopošanai un analīzei; grafiskā – iegūto rezultātu attēlošanai. Atslēgvārdi: Ķīnas Tautas Republika (Ķīna), bizness, analīze, perspektīvas, komersants, privātuzņēmējs, sadarbība.

Thesis working title is “An Analysis of the Entrepreneurial Environment in China for Foreigners" Foreign Enterprises operated by entrepreneurs. The paper analyzes - China's economic stability in terms of growth opportunities for a foreign operator entering the market. Potential prospects for doing business in China. Based on the conclusions that are made proposals are put forward in order to improve the potential for entrepreneurs to succeed in this market. The research period is from December 2009 until 2010 year. The content comprises of 66 pages, including 2 pictures and 1 tables. The literature used comprises of 38 sources of information – including statistics, magazines and educational literature, research, and internet publications. The thesis was developed using in the following analysis methods: monographic and descriptive - China's economic history and policy performance reviews, statistics - the requisite data collection and analysis; graphic - the results displayed. Keywords: People's Republic of China (China), business analysis, perspective, entrepreneur, China legal and tax reform.
Entrepreneurial Environment possibilities in China
Keywords: Ekonomika