Uzņēmuma „Preiļu siers” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Rumpe, Sanita (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba temats ir uzņēmuma „Preiļu siers” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums. Finansiālā stāvokļa analīze ir svarīga ikvienam uzņēmumam, tās veikšana var palīdzēt rast risinājumus A/S „Preiļu siers” vadībai par tālāko uzņēmuma attīstību un problēmu uzlabošanu. Bakalaura darba mērķis ir balstoties uz finanšu analīzes teorētisko nostādņu izpēti, novērtēt A/S „Preiļu siers” finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finanšu rādītāju uzlabošanai. Bakalaura darba izstrādes rezultātā autore konstatēja, ka A/S „Preiļu siers” ir zema likviditāte, kā arī rentabilitāte un izstrādāja priekšlikumus šo rādītāju uzlabošanai.

The subject of the Bachelor Degree Thesis is An Analysis and Development of JSC "Preiļu siers" Financial Situation. An analysis of the financial situation is very important for any enterprise. In this case, the analysis can help JSC "Preiļu siers" leadership to solve the problems and to find out how to improve company's the development. The goal of the thesis is to develop suggestions for the improvement of the financial indicators and for the prevention of problems. The author found out that JSC “Preiļu siers” has a low liquidity and a low profitability, provided solutions for the improvement of that, indicators.
Financial Analysis and Evalution of Enterprise „PREIĻU SIERS”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; maksātnespēja; aktivitāte