Proteīnu linkera sintēze biokonjugācijai - Bušs, Rinalds (Latvijas Universitāte, 2021)
Proteīnu linkera sintēze biokonjugācijai. Bušs R., zinātniskais vadītājs docents Igors Kļimenkovs. Kursa darbs, 35 lapaspuses, 32 attēli, 38 literatūras avoti. Latviešu valodā. PROTEĪNU BIOKONJUGĀCIJA, PIRIDĪN-2-KARBALDEHĪDS, NHS ESTERI, LIZĪNA BIOKONJUGĀCIJA Kursa darba ietvaros aprakstīts viens no iespējamajiem sintēzes ceļiem, lai iegūtu 2,5-dioksopirolidīn-1-il-5-(4-(((6-(hidroksimetil)piridīn-2-il)metoksi)metil)piperazīn-1-il)-5- okso-pentanoātu, ko būtu iespējams izmantot kā linkeri biokonjugācijai.

Protein linker synthesis for bioconjugation. Bušs R., supervisor assistant professor Kļimenkovs I.. Bachelor’s thesis, 35 pages, 32 figures, 38 literature references. In Latvian. PROTEIN BIOCONJUGATION, PYRIDIN-2-CARBALDEHYDE, NHS ESTERS, LYSINE BIOCONJUGATION A synthetic pathway to 2,5-dioxopyrrolidin-1-yl 5-(4-(((6-(hydroxymethyl)pyridin-2-yl)-methoxy)methyl)piperazin-1-yl)-5-oxopentanoate, a possible linker for bioconjugation, has been described and carried out.
Protein linker synthesis for bioconjugation
Keywords: Ķīmija; PROTEĪNU BIOKONJUGĀCIJA; PIRIDĪN-2-KARBALDEHĪDS; NHS ESTERI; LIZĪNA BIOKONJUGĀCIJA