Javas programmas koda pārveidošana uz Groovy programmēšanas valodu - Siliņš, Olafs (Latvijas Universitāte, 2020)
Darbā tiek aplūkota iespēja Java programmēšanas valodā rakstītu programmu pārrakstīt Groovy valodā. Tiek apskatītas programmēšanas valodas Java un Groovy galvenās atšķirības un Groovy valodas unikālās sintakses iespējas uzlabot kodu, kas oriģinālā ir rakstīts tīrā Java valodā. Tiek apskatīts, kādās situācijās ir lietderīgi izmantot Groovy dotās iespējas un kad labāk atstāt kodu nemainīgu. Darbā tiek aprakstīts, kā vispārīgā situācijā izstrādātājiem vajadzētu pieiet koda transformācijas procesam. Tiek doti ieteikumi, kādi lēmumi jāpieņem pirms kodēšanas sākšanas, lai rezultējošais programmas kods būtu vienveidīgs un samazinātu kļūdu iespēju.

The paper deals with the possibility of rewriting a program written in Java programming language to Groovy language. Work considers the main difference between Java and Groovy languages and how Groovy unique syntax can improve code that is originally written in pure Java programming language. It discusses in which situations it is useful to use the options provided by Groovy and when it is better to leave the code unchanged. The paper describes how, in a general situation, developers should approach the code transformation process. What decisions need to be made before starting the coding so that the resulting program code is uniform and reduces the possibility of errors.
Java program code transformation to Groovy programming language
Keywords: Datorzinātne; Java; Groovy; objektorientēta programmēšana; Java virtuālā mašīna; koda transformācija