ES fondu ietekme uz mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību Latvijā 2007.-2013.gadu plānošanas periodā. - Brincalova, Uļjana (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbs ir autores veikts pētījums par ES fondu apguvi Latvijā 2007. – 2013.gadu periodā un to ietekmi uz Latvijas mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību. Darba mērķis: ES fondu ieguldījumu izpēte 2007. - 2013. plānošanas periodā un to ietekmes faktoru uz mazo un vidējo uzņēmējdarbību apkopošana, ES fondu apguves uzlabošanas priekšlikumu izstrāde. Darba pētījuma objekti ir ES fondu ieguldījumu izvērtēšanas teorijas, modernas ES fondu izvērtēšanas un kontroles sistēmas, Mazo un vidējo komersantu atbalsta politika, ESF, ERAF un finansējuma saņēmēji.Darbā izmantojamas metode ir ex-post kvantitatīvs izvērtējums galveno Darbības Programmu iznākuma rādītāju sasniegšanai. Darbs sastāv no trim nodaļām.

Master thesis is a research on the “Implementation of EU funding in Latvia during 2007 – 2013 period and impact on development of Latvian SME sector”. Research aims to explore how EU funding influenced development of Latvian SME during 2007 – 2013 period and to develop suggestions for further development and efficiency of EU funding in Latvia. Research objects: EU funding evaluation theories, modern system of EU funding evaluation and control, EU SME Support Policy, ESF and ERDF, SME as funding beneficiaries. Research and evaluation method used by Author is ex-post quantitative evaluation of progress using milestones of Operational Programmes and Activities of ESF and ERDF. Thesis consists of three parts.
Implementation of EU funding in Latvia during 2007-2013 period and impact on development of Latvian SME sector.
Keywords: Ekonomika; ES fondi; ERAF; ESF; MVU; ietekmes izvērtēšana