Mūsdienu drāmas īpatnības. Vasīlija Sigarjeva luga ,,Plastilīns" - Kolganova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā «Mūsdienu drāmas īpatnības.Vasiļija Sigareva luga «Plastilins» tiek mēģināts analizēt procesus, kas norisinās mūsdienu dramaturģijā, kā arī izpētīt Vasiļija Sigareva, viena no spilgtākajiem jaunās drāmas pārstāvjiem, daiļdarbu novatorismu un savdabību. Pētījums veikts, pamatojoties uz lugas «Plastilins» analīzi. Darbā ir iekļauti vērojumi par lugas tēlainības, tematiskajām, kompozicionālajām, žanriskajām un stilistiskajām īpatnībām. Pētījums ir aktuāls, jo atspoguļo informāciju par problēmu, kas līdz šim nav pilnībā izpētīta un var izrādīties noderīga kā filoloģijas studentiem, tā arī V.Sigareva daiļrades cienītājiem.

The Bachelor Thesis « Peculiarities of a Modern Drama The Play Plastilin by Vasilij Sigarev » is an attempt to analyze the processes taking place in contemporary dramaturgy as well as to reveal innovation and singularity of works by Vasyly Sygarev, who is one of the brightest representatives of new drama. Analysis of his play «Plasticine” serves as a basis for this research. The thesis comprises the observations of the thematic, compositional, figurative, genre, and stylistic peculiarities of this play. This research is relevant due to the fact that the problem is not explored enough and it may prove useful both for philology students and for the admirers of Sygarev’s writings.
Peculiarities of a Modern Drama The Play Plastilin by Vasilij Sigarev
Keywords: Krievu filoloģija