Feminisma problēmas Ingeborgas Bahmanes romānā "Malina" - Kepule, Sanita (Latvijas Universitāte, 2011)
Kā bakalaura darba tēmu esmu izvēlējusies „Feministiskās problēmas Ingeborgas Bahmanes romānā „Malina””. Rakstīt tieši par šo Ingeborgas Bahmanes romānu izvēlējos vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, šim romānam nav vienas konkrētas interpretācijas. Katrs, kurš ir lasījis šo darbu, izprot to citādāk. Otrkārt, ir iespēja uzrakstīt savu romāna interpretāciju. Treškārt, radās interese par to, kāpēc Ingeborga Bahmane gan romānā „Malina”, gan arī citos savos literārajos darbos attēlo sievietes kā upurus, kuras cieš no vīriešu radītā emocionālā terora. Bakalaura darba mērķi ir: 1.Analizējot romānu, mēģināt izprast vai Ingeborgas Bahmanes bērnība, vai neizdevušās mīlestības sekas, ir kļuvuši par iemeslu, kāpēc autore savos darbos vīriešus attēlo kā tirānus; 2.Salīdzināt romānu „Malina” ar citiem Ingeboras Bahmanes darbiem, kuros sievietes tiek attēlotas kā upuri, mēģināt atrast kopsakarības starp darbiem; 3.Analizēt feministiskās metodes, piemērus meklējot, romānā „Malina”. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām, kura apjoms ir 47 lpp. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta Ingeborgas Bahmanes bērnība, kā arī īsi pastāstīts par viņas ģimeni. Neapšaubāmi tiek stāstīts arī par viņas mīlestību, kura atstājusi iespaidu uz autores literārajiem darbiem. Otrā nodaļa tiek veltīta, īsam ieskatam, Ingeborgas Bahmanes literārajiem darbiem un motīviem, kuri tiek aprakstīti šajā nodaļā. Trešajā nodaļā tiek analizēts romāna saturs, galvenie varoņi un motīvi, kuri saskatāmi romānā. Pēdējā, ceturtajā nodaļā ir aprakstītas feministiskās teorijas, kā arī tiek meklēti piemēri no romāna.

As a main theme for my bachelor work I have chosen the theme about Feministic problems in Ingeborg Bahmann’s novel „Malina". I have decided to analyze this Ingeborg Bahmann novel by varies numbers of reasons. First, this novel doesn’t have one specific interpretation. Anyone who has read this work understands it’s differently. Second, have the opportunity to write my own interpretation this novel. Thirdly, I have got curious, why do Ingeborg Bahmann in her novel "Malina", as well as in other her literary works, have described women as victims, who suffer from man-related emotional terror. My bachelor work main thesis are: 1. By analyzing the novel, trying to understand, what was it: Bahmann’s childhood or her fails in love, that have become the reason, why the author of this work describes men as a tyrants; 2. Compare the novel "Malina" with authors other works, in which women are also represented as victims, trying to find a similar motives it this works; 3.Analyze the novel "Malina", try to find feminist methods in it. My work has four chapters, whole work is 47 pages long. The first chapter is describing Ingeborg Bahmann’s childhood, and briefly tells about her family. Undoubtedly this chapter also will be describing her lovelife, which had affected the author's literary works. The second chapter is devoted to Ingeborg Bahmann work mains characters, titles and themes. The third chapter analyzes the content of the novel, the main characters and themes. Last, the fourth chapter describes the theory of feminism, with the help of examples from the novel.
Feminist Problems in the Novel "Malina" by Ingeborg Bachmann
Keywords: Valodniecība