Priekšnoteikumi tiesiskai saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanai - Beķers, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā autors apskatīja būtiskākās saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanas procesa iezīmes, kuras var ietekmēt tiesneša lēmuma pareizību, attiecīgi pasliktinot vai uzlabojot līgumslēdzēju tiesisko statusu. Darba mērķis bija izpētīt, kādi ir galvenie priekšnosacījumi, lai saistību varētu pakļaut bezstrīdus piespiedu izpildīšanai, kādās personas var iesniegt pieteikumu un pret kurām personām drīkst saistību var pakļaut bezstrīdus piespiedu izpildīšanai. Pētot darbu autors nonāca pie dažādiem secinājumiem, piemēram, saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšana pieļaujama tikai tādā gadījumā, ja saistības nodibināšana reģistrēta kādā no iestādēm, kuras datu bāze sniedz publisku informāciju par reģistrētajiem datiem, un šai iestādei veikt šādas darbības ir leģitimējusi valsts.

The author of the Bachelor Degree Thesis discussed the most substantial aspects of the procedure of indisputable enforcement of obligations, which can have impact on soundness of the judge’s decision, worsening or improving the legal status of the contractual parties accordingly. The goal of the thesis is to research which are the main pre-conditions for indisputable enforcement of obligations, which persons may submit an application and against which persons indisputable enforcement of obligations may be applied Researching the aspect, the author made various conclusions, for example, indisputable enforcement of obligations is admissible in case if obligations are registered at any of the institutions, which database provides public information on the registered data and the State legitimated such institutions to perform such activities.
Pre-conditions for legal indisputable enforcement of obligations
Keywords: Juridiskā zinātne