Nodarbinātības drošības uztvere ekonomisko atšķīrību apstākļos: Darba tirgus dinamikas salīdzinošā analīze Uzbekistānā un Latvijā - Korotkova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba mērķis ir veikt salīdzinošu analīzi par darba tirgus dinamiku un nodarbinātības drošības uztveri ekonomisko atšķirību Uzbekistānā un Latvijā. Tas pēta, kā ekonomiskie apstākļi, algu struktūras un valstu politikas ietekmē uz indivīdu uztveri par darba drošību, izmantojot aptauju, lai salīdzinātu šīs uztveres ar faktiskajiem datiem. Pētījums vēršas uz ieskatu sniegšanu politikas veidotājiem par nodarbinātības drošības uzlabošanu un ekonomisko nevienlīdzību pārvaldīšanu, izceļot darba tirgus dinamikas un nodarbinātības pieredzes mijiedarbību abās valstīs.

This bachelor thesis is centered on a comparative analysis of labor market dynamics and perceptions of employment security amid economic disparities in Uzbekistan and Latvia. It explores how economic of employment security, integrating surveys to compare these perceptions with actual data. The study aims to provide insights for policymakers on improving employment security and managing economic inequalities, highlighting the interaction between labor market dynamics and employment backgrounds in both countries.
Perceptions of Employment Security in the face of Economic Disparities: A Comparative Analysis of Labor Market Dynamics in Uzbekistan and Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Nodarbinātības drošība; Darba tirgus dinamika; Ekonomiskās atšķirības; Uzbekistāna; Latvija