A.Puškina prozas remeiki mūsdienu krievu literatūrā - Gricuka, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs «A. Puškinas prozas remeiki mūsdienu krievu literatūrā» ir veltīts otrēju tekstu problēmai un to funkcionēšanai mūsdienīgā krievu kultūrā. Darbā ir aptverts literatūrzinātnisko problēmu riņķis, kura problēmas ir saistītas ar rimeika jēdzienu, to klasificēšanām, kā arī Puškina rimeiku stāsti krievu literatūrā. Uz mūsdienīgo rakstnieku romānu salīdzinoši-salīdzināmas analīzes bāzes, tādi kā D.Stahova «Ģenerāļu meita» un S.Jermakova «Atriebe ir delikāta lieta», ar Puškina darbiem, vispirms, ar «Kapteiņu meitu» un «Dubrovskim», ir atklāti iekštekstu sasauces starp iepriekšējo tekstu un rimeikiem.

(Summary) Bachelor's work of «The Remake of Pushkin’s Prose in the Modern Russian Literature» is devoted the problem of the deutero texts and their functioning in the modern Russian culture. The circle of literature problems, which are related to the concept of remake, their classifications, and also stories of Pushkin's remakes in Russian literature, is examined in the bachelor's work. On the basis of comparative-comparable analysis of novels of modern writers, such as D. Stahov «The General's daughter» and S.Yermakov «Revenge is a delicate thing», with Pushkin’s works, foremost, with «Captain's daughter» and «Dubrovsky», intertext’s roll-calls are exposed between pretexts and remakes.
The Remake of Pushkin’s Prose in the Modern Russian Literature
Keywords: Krievu filoloģija