Latvijas Republikas ministru prezidentu vizuālā reprezentācija Latvijas laikrakstos (1993, 1998, 2002, 2006) - Petrovs, Antons (Latvijas Universitāte, 2009)
Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas studenta Antona Petrova bakalaura darba “Latvijas Republikas Ministru prezidentu vizuālā reprezentācija Latvijas laikrakstos (1993, 1998, 2002, 2006)” mērķis ir izpētīt Latvijas vadošo preses izdevumu publicētās fotogrāfijās Ministru prezidentu vizuālo reprezentāciju Darba teorētiskajā daļā tiek aprakstīta sociālo reprezentāciju teorija, kā arī skaidroti meditācijas un mediatizācijas jēdzieni, sniegts ieskats attēlu semiotikā. Darba metodoloģijā tiek lietota attēlu kontentanalīze. Darba gaitā identificēti mediju vizuālās reprezentācijas paņēmieni, analizēta laika, medija, medija veida ietekme uz vizuāla materiāla saturu. Atslēgas vārdi: vizuālā reprezentācija, sociālās reprezentācijas, meditācija, mediatizācija, semiotika, fotogrāfija.

Antons Petrovs, a student of Communication Science in University of Latvia, has produced a Bachelor Paper titled "Visual representation of Prime ministers of Latvia in Latvian daily press (1993, 1998, 2002, 2006)" within an objective to study the ways of visual representation of Prime Ministers of Republic of Latvia in the publications of Latvian leading daily press. The theoretical part of the research attempts to explain the concepts of social representation theory and processes of politics mediation and mediatization, as well as to offer an insight into the semiotics of image. The methods employed in the research quantitative and qualitative content analysis of the image. The author has identified media visual representations techniques, has analyzed the notions of time, media, the type of media and the use of visual material in respect to their influence on photograph content. Keywords: visual representation, social representations, mediation and mediatization, semiotics, photograph.
Visual representation of Prime ministers of Latvia in Latvian daily press (1993, 1998, 2002, 2006)
Keywords: Komunikācijas zinātne