Cilvēkresursu pārvaldības un attīstības novērtējums Swedbank AS - Špundzāne, Regīna (Latvijas Universitāte, 2022)
CILVĒKRESURSU PĀRVALDĪBAS UN ATTĪSTĪBAS NOVĒRTĒJUMS ”SWEDBANK” AS. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīta un analizēta literatūra par cilvēkresursu vadību un motivēšanas nozīmi tajā. Otrajā nodaļā raksturota Swedbank darbība un veikts cilvēkresursu pārvadības procesu raksturojums tajā. Bet trešā nodaļa ir darba autores praktiskais pētījums, kur pamatojoties uz intervijas un aptaujas rezultātu analīzi, tika uzzināts par Swedbank darbinieku motivāciju un attīstības iespējām. Darba nobeigumā tika izveidots motivēšanas modelis, saistībā ar darbinieku motivāciju un turpmākajām attīstības iespējām Swedbank. Rezultātā tika atklāts, ka Swedbank AS ir efektīva darbinieku motivēšanas un stimulēšanas sistēma, kas veicina izaugsmes un attīstības iespējas, produktīva darba rezultāta sasniegšanai, kā arī izstrādāta atlīdzības sistēma, kas motivē darbiniekus. Darbs izklāstīts uz 58 lpp., ietver 5 attēlus, 2 tabulas, 2 pielikumus, 64 informatīvos avotus. Atslēgas vārdi: Cilvēkresursi, pārvaldība, motivēšana, darbinieki, izaugsme, banka, Swedbank.

HUMAN RESOURCES MANAGEMENT AND EVALUATION DEVELOPMENT AT ”SWEDBANK” AS. The bachelors thesis consists of three chapters. The first chapter reviews and analyzes the literature on human resource management and the role of motivation in it. The second chapter describes Swedbank's operations and describes the human resources management processes. But the third chapter is the authors practical study, where, based on the analysis of the interview and survey results, the motivation and development opportunities of Swedbank employees were learned. At the end of the work, a motivation model was developed in relation to employee motivation and future development opportunities at Swedbank. As a result, it was revealed that Swedbank has provided its employees with favorable opportunities for motivational growth so that they can work as well as possible. The work is presented on 58 pages, includes 5 figures and 2 tables, added 2 appendices, used 64 information sources. Keywords: Human resources, management, motivation, employees, growth, bank, Swedbank.
Human resources management and evaluation development at “Swedbank” AS
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Cilvēkresursi; pārvaldība; motivēšana; darbinieki; banka