Tiešsaistes specializētas datorspēļu spēlētāju vārdnīcas projekts - Punger, Jelena (Latvijas Universitāte, 2015)
Tiešsaistes spēles ir kļuvušas par populāru, ienesīgu un plaši izplatītu mediju, tomēr nevar noliegt, ka tiešsaistes spēlēm akadēmiskajā vidē tiek pievērsts pārāk maz uzmanības. Šī pētījuma mērķis ir izveidot pirmo versiju tiešsaistes monolingvālai spēlētāju slenga vārdnīcai , kas kalpos kā palīglīdzeklis, iepazīstot tiešsaistes spēles. Darbs ir pētnieciskas ievirzes, un tam par pamatu izmantota praktiskā leksikogrāfija, tādēļ pētījuma metode galvenokārt ir pieejamā teorētiskā materiāla diskursa analīze, izmantojot kvalitatīvo perspektīvu. Vārdnīcas šķirkļi sastādīti atbilstoši potenciālo lietotāju konkrētām primārajām un sekundārajām vajadzībām. Kopumā var secināt, ka, lai atbilstu lietotāju vajadzībām, vārdnīcas šķirkļiem jābūt pēc iespējas vienkāršākiem.

Online games have become a popular, profitable and widely diffused medium; still, it is hard to overlook the marginal attention online games get in the academic society. The purpose of the present research is to prepare a draft for an online monolingual gamers’ slang dictionary that can function as an aid when acquainting oneself with online games. The paper is based on practical lexicography and is an exploratory research; thus, the research method is primarily discourse analysis of available theoretical material with the qualitative perspective. The dictionary entries were tailored in accordance with the specified primary and secondary needs of the potential users. All in all, it can be concluded that in order to fulfil the needs of the users, dictionary entries need to be as simple as possible.
A Project of an Online Specialised Gamers’ Dictionary
Keywords: Valodniecība; dictionary-making; MMO; entry components; electronic dictionary