Finanšu analīzes metožu pielietojums uzņēmuma SIA “TELMS” finansiālā stāvokļa noteikšanai un turpmākās saimnieciskās darbības uzlabošanai - Pelēce, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba „Finanšu analīzes metožu pielietojums uzņēmuma SIA „TELMS” finansiālā stāvokļa noteikšanai un turpmākās saimnieciskās darbības uzlabošanai” aktualitāte – veikt finanšu analīzi, lai uzņēmums laicīgi novērstu radušās problēmas un spētu saglabāt savu konkurētspēju tirgū un gūt lielāku peļņu. Darba mērķis ir, izpētot un aprēķinot finanšu analīzes rādītājus SIA „TELMS”, noskaidrot uzņēmuma finansiālo stāvokli, prognozēt tā maksātspēju, atklāt iespējamos trūkumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma SIA „TELMS” finanšu koeficientu uzlabošanai. Darba uzdevumi: finanšu koeficientu aprēķināšana un analīze, salīdzināšana dinamikā, ar nozares vidējiem rādītājiem un konkurentiem. Nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi.

Topicality of the diploma thesis „Use of Methods of Financial Analysis for Establishing Financial Position of the Limited Liability Company TELMS and for Improvement of Further Economic Activities” – perform financial analysis so that the company is able to eliminate problems in a timely manner, maintain its competitiveness in the market and make higher profits. The purpose of this study is to determine the company's financial position, forecast its solvency, reveal possible shortcomings and develop proposals for improving the company's financial ratios by researching and calculating the limited liability company's TELMS financial analysis indicators. The work tasks proposed by this study are calculation and analysis of financial ratios, and their comparison in dynamics with industry averages and competitors. Finally, conclusions will be drawn, and proposals made accordingly.
Use of Methods of Financial Analysis for Establishing Financial Position of the Limited Liability Company TELMS and for Improvement of Further Economic Activities
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; rentabilitāte; likviditāte; finanšu koeficienti