Cilvēktiesību pārkāpumi Jordānijā - Krieva, Zane (Latvijas Universitāte, 2009)
Krieva Z. Cilvēktiesību pārkāpumi Jordānijā: Bakalaura darbs. – Rīga: LU Moderno valodu fakultāte, 2009. – 56 lpp., 50 bibliogrāfiskie nosaukumi, 28 elektroniskie informācijas avoti. Pasaulē ik gadu notiek miljoniem cilvēktiesību pārkāpumi, kas īpaši izteikti novērojami Austrumu valstīs. Šie pārkāpumi bieži vien tiek noklusēti un pat slēpti. Jo vairāk no mums tiek slēpts, jo vairāk tas mūs interesē. Jordānijas Hāšimītu karaliste šai ziņā nav izņēmums. Valsts, kura var lepoties ar zemu noziedzības līmeni, taču asi kritizēta cilvēktiesību pārkāpumu jomā. Tieši šis fakts kalpo par galveno iemeslu šī darba tēmas izvēlē. Šis darbs palīdzēs izprast cilvēktiesību attīstības vēsturi, gan no rietumnieku, gan Austrumu valstu skatu punkta. Ko rietumnieki saprot ar terminu „cilvēktiesības” un kā tas tiek izprasts Austrumu valstīs. Cik daudz šiem reģioniem ir kopīgs un kādas ir to lielākās atšķirības. Šis darbs iepazīstinās ar tiesībām Jordānijā un ļaus ieskatīties smagākajos cilvēktiesību pārkāpumos šai valstī. Ļaus spriest un analizēt to, kāpēc cilvēktiesību pārkāpumi tiek slēpti un paliek nesodīti? Kas notiek ar cilvēktiesību pārkāpumu upuriem? Cilvēktiesību pārkāpumi bieži vien tiek saistīti tieši ar islāma reliģijas ietekmi uz tiesībām un cilvēka brīvībām. Tikai stereotips vai rūgta patiesība? Tā kā Jordānijā valdošā reliģija ir islāms, tad šajā darbā tas ieņem vienu galvenajiem pieturas punktiem, ne tikai musulmaņu tiesību izpētes sakarā, bet arī konkrētās valsts tiesību izpētē.

Krieva Z., Human Rights abuses in Jordan: Bachelor. – Riga: LU Faculty of Modern languages, 2009. – 56 pages, 50 titles of bibliography , 28 electronical information resources. Every year, millions of Human Rights violations happen around the world. Specifically in Eastern countries, where these violations often are glossed over or even disguised. The more are hidden from us, the more we are interested in it. Hashemite kingdom of Jordan in this regard is no exception. A State, which can boast of low crime rates, but is sharply criticized by human rights offenses. This fact serves as a main reason for the choice of work subject This work will help us to understand the development of Human Rights from the Western and the Eastern point of view. What is meant by the term "Human Rights" and how it is understood in the Eastern countries? How much these regions have in common and what are their major differences in their thinking. This work will present Rights in Jordan and will let us to allow the most serious human rights abuses in that country. After that we will be able to discuss and to deliberate why human rights violations are masked and remain unpunished? What happens to victims of human rights abuses? Human Rights violations often are linked directly with the Islamic religion impacts on Human Rights and freedoms. Is that truth or just a stereotype? The dominant religion in Jordan is Islam and that’s why it becomes one of the main staging points in this research, not only in Muslim law research context, but also in Jordan’s rights research.
Human Rights abuses in Jordan
Keywords: Āzijas studijas