Uzņēmuma darbības analīze ar izlases metodēm - Nesterova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbs „Uzņēmuma darbības analīze ar izlases metodēm” ir veltīts datu apstrādei un analīzei ar dažādu izlases veidu metodēm, kā arī rezultātu, kas iegūti ar dažādiem izlases veidiem, salīdzinājumam. Darba teorētiskajā daļā ir parādīti izlases apsekojuma veidi: vienkāršā gadījuma izlase, stratificētā gadījuma izlase, divpakāpju gadījuma izlase. Tika analizētas veidu kopējas un atšķirīgas īpašības. Darba pētījumu un aprēķina daļā ir parādīti parametru novērtējumu aprēķini, kas ir iegūtie ar trim izlases veidiem. Ir dots aprēķina rezultātu salīdzinājums. Diplomdarba darba apjoms – 59 lpp., 13 tabulas, 3 attēli. Darbā tika izmantoti 7 literatūras avoti, kā arī 3 internēta avoti.

Diploma work "An analysis of work of the company by sampling methods” is devoted to the processing and analysis of data by different types of sampling techniques and to the comparison of the results obtained by different methods. In the theoretical part of the work several types of sampling techniques are described: simple random sampling, stratified random sample of two-stage random sampling. Common and different features of the techniques are analyzed. In the practical part of the work the calculations of the estimations of the parameters obtained by three methods are considered. The comparison of the obtained results is given. The work includes 59 pages, 13 tables, 3 figures. List of literature includes 7 literary sources and 3 Internet sources.
On analysis of work of the company by sampling methods
Keywords: Matemātika