A/S "Grindeks"starptautiskā konkurētspēja - Meščerjakova, Vera (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir “Grindeks” starptautiskā konkurētspēja. Darbā tiek analizēts AS “Grindeks”, kas ir viens no vadošajiem farmācijas uzņēmumiem Baltijas valstīs. Bakalaura darba mērķis ir uzņēmuma „Grindeks” starptautiskās konkurētspējas novērtējums un šī uzņēmuma konkurētspējas paaugstināšanas ieteikumu izstrāde. Tiek analizētas „Grindeks” stiprās un vājās puses, kā arī tā iespējas un draudus nākotnē. Darba gaitā nonāk pie secinājuma, ka AS „Grindeks” konkurētspēja ir balstīta uz inovācijām un kvalitāti, kas nodrošina oriģinālproduktu pieprasījuma pieaugumu pasaules tirgos, kā arī izaugsmes iespējas. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Atslēgas vārdi: konkurētspēja, Konkurētspējas faktora, Piecu konkurences spēku modelis, SVID analīze.

Theme of this bachelor’s thesis is “„Grindex" competitiveness in international market”. The one of the leading pharmaceutical companies in the Baltic States “Grindex” is analyzed and described. The main aim of thesis is comparative analysis of “Grindex” and exploration of company’s competitiveness possibilities. In thesis author analyzed "Grindex" strengths and weaknesses, as well as the opportunities and threats in the future. Course of work author came to the conclusion that "Grindex" competitiveness is based on innovation and quality, providing original products demand in world markets, as well as opportunities for growth. The Bachelor Thesis consists of introduction, three chapters, conclusions, suggestions and list of literature.
,,Grindeks"competitiveness in international market
Keywords: Vadībzinātne