"Gudrā Māja" lietotāja saskarne - Felsbergs, Gustavs Helmuts (Latvijas Universitāte, 2016)
Kvalifikācijas darbā izstrādāta lietotnes “Gudrā Māja” lietotāja saskarne, kas lietotājam nodrošina visu lietotnē paredzēto funkciju pilnvērtīgu izmantošanu. Izstrādājamā programmprodukta mērķis ir nodrošināt lietotājiem attālinātu privātīpašuma ierīču kontroli un sensoru mērījumu apskati, izmantojot kopējās sistēmas REST tīmekļa servisus. Lietotāja saskarne nodrošina ērtu lietotnes funkciju izmantošanu gan mobilajās ierīcēs, gan datoros. Lietotāja saskarnes izstrādei izmantots SAPUI5 ietvars, JavaScript programmēšanas valoda, jQuery bibliotēka un JSON formāts. Lietotni ir paredzēts izmantot privātīpašumu iedzīvotājiem, kas sistēmā ir reģistrēti lietotāji, kam ir pieejamas tikai noteiktas funkcijas, un īpašuma pārvaldniekiem, kas sistēmā ir administratori, kam ir pieejamas visas funkcijas.

The main goal was to develop front-end for the application “Smart House” allowing usage of this application’s functions for its user. The goal of this software product is to provide users with remote control of devices in their house and view measurements of sensors. Data used by frontend are provided by using systems’ REST web services. Responsive design used in UI development allows usage of the application on computers as well as on mobile devices. User Interface was developed by using SAPUI5 framework, JavaScript programming language, jQuery library and JSON format Usage of the application is restricted by two roles: regular users and administrators. Residents of a private property are regular users in the system and have only certain application’s functions available, and managers of the private property are administrators in the system and have all the application’s functions available to them.
"Smart House" user interface
Keywords: Datorzinātne; SAPUI5; JavaScript; JSON; REST web service