Atklātā pirmkoda DBVS SQLite izmantošana pārskatu programmatūrā - Ivanovs, Juris (Latvijas Universitāte, 2007)
SQLite ir neliela DBVS, kuru nav nepieciešams konfigurēt, kurai nav nekādu ārējo atkarību. Visa SQLite datu bāze tiek glabāta vienā datnē. Finanšu un budžeta pārskatu programmatūra (FIBU) ir sistēma, kas nodrošina iespēju veidot finanšu un budžeta pārskatus. Līdz šim brīdim FIBU sistēmā datu glabāšanai izmantoja MS Access datu bāzi kā lokālo datu bāzi. Mans uzdevums ir izstrādāt jaunu FIBU programmatūras versiju. Viens no galvenajiem uzdevumiem, kas jāizdara veidojot jauno versiju, ir veikt visas nepieciešamās izmaiņas, lai FIBU MS Access datu bāzes vietā izmantotu SQLite datu bāzi.

SQLite is a small C library that implements a self-contained, embeddable, zero-configuration SQL database engine. A complete database is stored in a single disk file. FIBU software allows users to make finance and budget overviews. Till this moment FIBU software was using a MS Access database for local data storage. My task was to develop a new FIBU software version. The primary task was to modify FIBU software so that it would be able to use a SQLite database instead of MS Access database.
Using an open source DBMS SQLite in a budget overview software
Keywords: Datorzinātne