Dinaburgas rezidences jezuītu darbība Inflantijas rekatolizācijas jomā - Bogdanoviča, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2015)
Maistra darbā tiek aplūkota Dinaburgas rezidences jezuītu darbība Inflantijas rekatolizācijas jomā. Darba mērķis ir noteikt jezuītu lomu rekatolizācijas procesā. Jautājums tiek apskatīts Ržečpospolitas konfesionālās politikas kontekstā. Tika noteikts, ka jezuīti veica darbību galvenokārt divos virzienos: garīgajā darbībā un izglītošanā. Dinaburgas jezuītu darbības rezutātā mainījas konfesionālā situācija Inflantijā – no lutertīcīgas tā partapa par katoļticīgo.

This thesis describes jesuits of Dinaburg residence activity in Inflantia recatolisation. Aim of this topic is to determine role of jesuits in process of recatolisation. Problem is viewed from Ržečpospolitas religious policy. It was determined that the jesuits had activities mainly in two directions: in the spiritual activities and education. In result of Dinaburg jesuits activity, confessional situation in Inflantija were changed-from Lutheranism it became a Catholic.
Activity of the jesuits of Dinaburg's residence in recatholization of Inflanty
Keywords: Vēsture; Jezuīti; Jēzus biedrība; Dinaburga; Inflantija; Rezidence