Kompensācijas apmēra noteikšanas problemātika deliktiesiskajās attiecībās - Fīlips, Renārs (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā apskatītas delikttiesiskās attiecības, kā arī pamata jēdzieni, kurus nepieciešams izzināt, lai izprastu delikttiesisko attiecību būtību, delkttiesisko attiecību rašanos un delkttiesisko attiecību rašanās priekšnoteikumus, kā arī darbā iezīmēts neliels ieskats delikttiesību pastāvošajās problēmās. Darbā ir apskatīta kompensācija, kā viens no apmierinājuma veidiem delikttiesiskajās attiecībās, kompensācijas apmēra noteikšana, kompensācijas apmēra noteikšanas tiesu prakse, galvenokārt koncentrējoties uz problemātiku, nosakot kompensācijas apmēru tieši delikttiesiskajās attiecībās. Darbā ir analizēta problemātika kompensācijas apmēra delikttiesiskajās attiecībās noteikšanā, un autors pēc iespējas ir centies rast atbildes uz problēmjautājumiem, piedāvājot, autoraprāt, piemērotus risinājumus. Darbu raksturo šādi atslēgas vārdi: kompensācija, delikts, delikttiesiskās attiecības.

In this bachelor degree paper author has viewed delicts, and basic terms, that are needed to explain for better understanding of nature of delict, arising of delict, premises of arising of delict, and insight into problems regarding delict. Also, compensation, as a form of reparation, determining of amount of compensation, cases regarding determining of amount of compensation, has been viewed, putting emphasis on problematic regarding determining amount of compensation in delict. Also, problematic regarding determining amount of compensation in delict has been analyzed, and author has been seeking for answers from problem questions arising, offering, in author’s opinion, appropriate solutions.
Problematic regarding determination of loss in tort law
Keywords: Juridiskā zinātne; kompensācija; delikts; delikttiesiskās attiecības; delikttiesības