Rīgas peldvietas un to estētiskās kvalitātes novērtējums - Gaidele, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2008)
Manā darbā es pētīju peldvietas, kas atrodas Rīgā. Pati esmu rīdziniece, un man, tāpat kā daudziem citiem pilsētas iedzīvotājiem, tā ir ļoti aktuālā tēma, jo peldvietām ir liela rekreatīva nozīme. Pirmajā darba daļā es analizēju Rīgas peldvietas, kā arī oficiāli pieņemtās peldvietu novērtēšanas metodes. Otrajā daļā es analizēju pludmali un tā problēmas, kā arī Zilā Karoga kustību. Trešajā daļā ir aplūkotas Latvijas likumi šajā jomā un Eiropas Savienības direktīvas. Ceturtā un piektā daļā ir ietvertas peldvietu vizuāli-estētiskās novērtēšanas metodes apraksts un pētījuma rezultāti. Pielikumā ir īss peldvietu apraksts, fotofiksācijas rezultāti un Rīgas peldvietu karte.

In my labor I would like to cover the theme about bathing places, which lie in Riga. I am citizen of Riga, so this is live issue for me and other citizens, because bathing places have large recreational value. In the first part I consider the bathing places, and officially accepted bathing places appreciating methods. In the second part I consider beach and its problems, either the Blue Flags movement. In the third part there is considered Latvian laws in this field and European Unions leads. The fourth and fifth parts include bathing places aesthetic quality appreciating methods description and labor research results. In the labor add-ins there are short bathing places descriptions, bathing places photos and Riga bathing places map.
Bathinng grounds in Riga and their aesthetic quality
Keywords: Vides zinātne