Grāmatvedības politika un finanšu pārskats saskaņā ar Starptautiskajiem grāmatvedības standartiem un Vācijas grāmatvedības standartiem - Vārava, Inga (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba mērķis ir Starptautisko grāmatvedības standartu un Vācijas grāmatvedības standartu analīze un salīdzinājums. Informācijas avoti ir Starptautiskie un Vācijas grāmatvedības standarti, Vācijas likumdošanas akti, speciālā literatūra un internetā atrodamā informācija. Darba pirmajā daļā autore analizē grāmatvedības politiku un grāmatvedības pamatpieņēmumu noteikšanas prioritātes. Tālāk analizētas atšķirības finanšu pārskata sastāvā, kā arī atsevišķu finanšu pārskata posteņu atzīšanā un novērtēšanā. Nobeigumā tiek sniegts galveno pastāvošo atšķirību apkopojums. Finanšu pārskatu lietotāji un adresāti Vācijā šobrīd ir spiesti izvērtēt un salīdzināt pārskatus, kuri sagatavoti vadoties pēc standartiem, kuriem ir atšķirīgas prasības finanšu pārskatu posteņu atzīšanā un novērtēšanā, analīzi apgrūtina arī atšķirīgā finanšu pārskatu formālā uzbūve. Atslēgvārdi: Starptautiskie grāmatvedības standarti, Vācijas grāmatvedības standarti, finanšu pārskats

The purpose of work is analysis and comparison of International Accounting Standards and German Generally Accepted Accounting Principles. Information sources are International Accounting Standards and German Generally Accepted Accounting Principles, German legislative rules, special literature and internet sources. At the first part of work author analysis definition of priority of accounting policy and underlying assumptions. After follows analyzing of main differences in structure of Financial Statements, as well as some kind of differences in recognition and measurement of Financial Statements. In conclusion is given a report of main existing differences . Users and addressees of Financial Statements in Germany today have to make comparison and appreciate Financial Statements based on standards with different requests in recognition and measurement, besides different formal build-up of Financial Statements makes analysis more complicate. Keywords: International Accounting Standards, German Generally Accepted Accounting Principles, Financial Statements
Accounting Policy and Financial Statements in Accordance with International Accounting Standards and German Generally Accepted Accounting Principles
Keywords: Ekonomika