Valodas datorizēta apguve rakstu valodas stundās - Kozlova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs cenšas izpētīt dažādus rakstu valodas datorizētas apguves veidus rakstu valodas stundās vidusskolā angļu valodas kā svešvalodas skolniekiem un pieradīt, ka skolnieki gūst labumu no šāda veida apguves, jo tās palielina viņu motivāciju rakstīt. Darba mērķis tiek pakāpeniski sasniegts caur tāda teorētiska materiāla analizēšanu kā informācijas tehnoloģiju (IT) un elektroniskas saziņas izmantošana rakstu valodas stundās. Pētījuma praktiskā daļa tiek balstīta uz datorizētas mācību stundas novērošanas un anketēšanas rezultātu analīzēm. Iegūtie praktiska pētījuma rezultāti parādīja, ka skolēni izradīja pozitīvu attieksmi pret IT izmantošanu un pieradīja, ka tas palielināja viņu motivāciju rakstīt. Bakalaura darbā iegūtie dati varētu būt noderīgi skolotājiem , kuri vēlas izmantot datorus viņu mācību praksē.

The bachelor thesis attempts to research the ways of computer-assisted language learning in the classes of writing for English as a foreign language secondary school students and prove that students benefit from it as it increases their motivation to write. The goal of the thesis is gradually achieved through analyzing the relevant theory regarding such issues as the use of information technology (IT) and electronic communication in the classes of writing. The practical part of the research is based on the analysis of the observation of the computerassisted lesson and results of the students’ questionnaires. Eventually, the results of the practical research showed that students had positive attitude towards using IT, and proved that it increased their motivation to write. The data of the bachelor thesis could be useful for teachers willing to use computers in their teaching practice.
Computer Assisted Language Learning in the Clases of Writing
Keywords: Filoloģija