A/S ”Preiļu siers” finanšu analīze - Vucāne, Gunta (Latvijas Universitāte, 2015)
Uzņēmuma finanšu stāvokļa izvērtēšana ir svarīgs priekšnosacījums tālākai uzņēmuma attīstības plānu izstrādei. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz A/S ”Preiļu siers” finanšu pārskatu izpēti un analīzi, izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Darbs sastāv no četrām nodaļām, teorētiskajā daļā aplūkoti finanšu analīzes koeficienti, kā arī sniegts uzņēmuma un piena nozares raksturojums, bet praktiskajā daļā, balstoties uz A/S ”Preiļu siers” pārskatiem veikta uzņēmuma finanšu analīze un salīdzinājums ar tā konkurentu A/S ”Valmieras piens” un pārtikas produktu ražošanas nozari. Darba noslēgumā apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi. Bakalaura darba apjoms ir 61. lpp un tas ietver 16 attēlus, 16 tabulas, 15 pielikumus.

The company's financial situation assessment is an important precondition for the further development of the company's plans. Bachelor thesis aim is to make financial analysis based on research of “Preiļu siers” Jsc. annual reports in order to make proposals for improvement of its operations. The work consists of four chapters, theoretical part is dedicated to description of financial ratios, as well as Company’s and milk industry profile description, in practical part, based on ”Preiļu siers” Jsc. financial statements, financial analysis is made and the results are compared to its competitor A/S ”Valmieras piens” and food industry. Conclusions are summarized and proposals are given in the end of work. Bachelor work consists of 61 pages and includes 16 pictures, 16 tables, 15 annexes.
The financial analysis of ”Preiļu siers” Jsc
Keywords: Ekonomika; A/S “Preiļu siers”; Piena nozare; Finanšu analīze; Rentabilitāte; Likviditāte