Par oskulāciju, superoskulāciju un charakteristiskiem punktiem - Grinbergs, Emanuels (My University, 1943)
No Dr. A.Lūša raksturojuma E.Grinberga zinātniskajam darbam: Doktora disertacija, ko E.Grīnbergs sācis strādāt 1940/41 m.g. Latvija Valsts Universitātē un aizstāvējis Rīgas Universitātē 1944.g. /oponenti prof.Dr.A.Lūsis, doc.E.Fogels un doc.E.Leimanis/, uzrāda patstāvīgu pētījumu raksturu un ievērojamus papildinājumus divu ģeometrisko figuru pieskāršanās un oskulaciju teorijai. Superoskulacijas problemai ir aizrādīts ciešs sakars ar noteikta tipa diferencialvienādojumu singulariem atrisinājumiem. Doktora parbaudījumus specialos priekšmetos viņš izturēiis diferencalvienādojumu ģeometriskās teorijas un algebrisko ivariantu teorijas jautājumos.
Keywords: differential geometry, osculating cylinder