Banku darbības attīstības raksturojums Latvijā - Kniša, Olga (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Banku darbības attīstības raksturojums Latvijā”. Bakalaura darba tēmas aktualitāti pamato tas, ka mūsdienas finanšu tirgū ir lielā nozīme banku sistēmai un tās efektīvai darbībai. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas banku sektora darbību un tā attīstības dinamiku, izpētot Latvijas banku sistēmas darbības vēsturi, analizējot banku darbības rezultātus un rādītājus. Papildus uzmanība ir pievērsta pēdējiem notikumiem saistītiem ar „ABLV Bank” pašlikvidācijas Latvijas Banku sektorā. Autores iegūtie rezultāti liecina par to, ka Latvijas banku sektora darbības rezultāti uzlabojas uz stabilizējas pēc pasaules finanšu krīzes, bet ņemot vērā pēdējos notikumus banku sektorā, situācija tagadnē ir krietni nestabila.

The theme of the Bachelor thesis is "Activity development discriptions of commercial banks in Latvia". The urgency of the topic of the Bachelor paper is based on the fact that today's financial market is of great importance for the banking system and its efficient operation. The aim of the paper is to investigate the operation and dynamics of the Latvian banking sector by studying the history of the Latvian banking system by analyzing the results and indicators of banking activities. Additional attention is paid to recent events related to the self-liquidation of ABLV Bank in the Bank of Latvia sector. The results of the author show that the performance of the Latvian banking sector is improving to stabilize after the global financial crisis, but in light of recent events in the banking sector, the situation is much more unstable.
Activity development descriptions of commercial banks in Latvia
Keywords: Ekonomika; Latvijas banku sektors; komercbanku darbība; komercbanku sistēma; Latvian banking sector; activity of commercial banks