Motivācijas sistēmas veidi un novērtēšana komercbankā - Pavlova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā „Motivācijas sistēmas veidi un novērtēšana komercbankā” pētītas motivācijas teorijas, kā arī novērtēti motivācijas pilnveidošanas iespējas komercbankā. Īpaši darbā tiek analizētas A/S „Poli Bank” darbinieku motivācijas problēmas. Tika veiktā A/S „Poli Bank” darbinieku anktēšana, ar mērķi izpētīt personāla motivēšanas politiku uzņēmumā un sagatavot priekšlikumus par darbinieku motivācijas pasākumu pilnveidošanas iespējām. Darbs sastāv no trīm nodaļām un apakšnodaļam. Pirmajā nodaļā darba autore izanalizēja teorētiskos aspektus par darbinieku motivēšanas sistēmu. Tādejādi radot iespēju izprast un salīdzināt gan motivēšanas teorijas pamatlicējus, gan mūsdienu darbinieku motivēšanas elementus. Otrajā nodaļa tiek aprakstīta komercbanku darbinieku motivācija. Tiek apskatītā komercbanku darbības regulēšana Latvijā. Tiek dota komercbanku darbinieku motivācijas metožu analīze un dažadas valsts piemēri. Trešajā nodaļa autore sniedza uzņēmuma darbības analīzi un veica uzņēmuma A/S „Poli Bank” darbinieku motivācijas analīzi ar anketas palidzību, lai uzzināt kas vairak motive darbiniekus un izteikt motivēšanas sistēmas pilnveidošanas iespējas. Nobeigumā tika sagatavotas secinājumi un priekšlikumi lai uzlabot motivācijas sistēmu A/S „Poli Bank”. Kas savukārt palīdzės uznēmumam palielināt darbinieku efektivitāti un lojalitāti pret banku, un palidzēs uzņēmumam labak sasniegt mērķus. Darba noslēgumā izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi.

The thesis “Types of motivation systems and evaluation in commercial bank” includes research of the idea of motivation, its theory, as well as aspects of motivation. The motivation of A/S „Poli Bank” employees is being analyzed, as well as motivation-related Latvian legislation and methods of motivation in other countries. Surveys of A/S „Poli Bank” employees have been taken with a goal to evaluate and analyze corporate policy of employee motivation, as well as to provide suggestions for ways to improve motivational activities in the company. The work consists of three sections and subsections. In the first chapter the author analyzed theoretical aspects of employee motivation system. Thus making it possible to understand and compare both motivation theory founders and contemporary elements of motivation. The second chapter describes the commercial bank employee motivation. Being viewed Latvian commercial banks adjustment. It is given a commercial bank employee motivation analysis of methods and examples in different countries. In the third chapter the author made the company's analysis and took the company A / S "Poli Bank" employee motivation analysis of a questionnaire to find out what motivated staff and express motivation system improvement opportunities. It was finally prepared conclusions and recommendations to improve the motivation system of A / S "Poli Bank." Which in turn helps companies increase employee efficiency and loyalty to the bank, and will help the company achieve better results. The thesis includes conclusions and suggestions.
Types and evaluation of the motivation system in commercial bank
Keywords: Vadībzinātne; darbinieku motivācija; komercbanka; motivācijas teorijas; personāls