Projekts Konditorejas "Bitīte" izveidošana - Odīte, Zanda (Latvijas Universitāte, 2009)
Latvija savu neatkarību ieguva pirms 18 gadiem. Šajā laikā ir izmainījušies gan valsts ekonomiskie rādītāji, gan valsts ekonomiskā orientācija. Valstī ir strauji samazinājusies ražošana, jo ir samazinājies lielo uzņēmumu skaits. Jauna uzņēmuma izveidošana un atvēršana ir ļoti darbietilpīgs process. Ir jāizpēta tirgus, patērētāji, konkurenti, jāaprēķina iespējamie izdevumi un peļņa, jāsameklē atbilstoši kvalificēts darbaspēks u. c. būtiskas lietas. Vieglāk tomēr to ir izdarīt vietās, kur lielāks pieprasījums, vairāk iedzīvotāju. Tomēr arī mazpilsētās ir iespējas izveidot konkurētspējīgu uzņēmumu, tikai jāatrod tā nozare, kurai būs pieprasījums un kura nav pārblīvēta. Maģistra darba mērķis ir izveidot konditorejas uzņēmumu, kurš spētu iegūt līdera pozīcijas Alūksnes rajonā. Tā kā konkurence ir niecīga, uzņēmumam ir visas iespējas to realizēt. Pilsētā ir ļoti mazs konditorejas izstrādājumu piedāvājums. Uzņēmumam jānodrošina konkurētspējīgs atalgojums un daudzveidīgs produktu piedāvājums par saprātīgu cenu.

Latvia regained its independence 18 years ago. Since then economic situation in the country and the economic orientation of the country in general has changed. There has been a dramatic drop in production because of the decrease of the number of big businesses. It is rather time-consuming to open a business. You have to explore the market, consumer profile, competitors, you have to estimate costs and profit, find suitable workforce and other very essential things. It is much easier to open a business in areas with higher demand, it means in more inhabited areas. However, it is possible to make a competitive business in rural area if you succeed to find a niche with a high demand. The objective of the Diploma Paper is to make a competitive confectionary business in Alūksne Region. Due to rather weak competitiveness in the area the company has a chance to develop a successful business. There is little offer of confectionary products in our town. The company has to offer competitive salaries and variety of products for a reasonable price.
Project Confectionery "Bitīte" fomation
Keywords: Finanses un kredīts